Banner Portal
Presentation of the Dossier on Food Heritage and Agrobiodiversity
PDF (Português (Brasil))

Keywords

Agrobiodiversity
Food heritage

How to Cite

FACHINI, Cristina; BASSO, Rafaela. Presentation of the Dossier on Food Heritage and Agrobiodiversity. Revista Arqueologia Pública, Campinas, SP, v. 17, n. 00, p. e022022, 2022. DOI: 10.20396/rap.v17i00.8671857. Disponível em: https://periodicos.sbu.unicamp.br/ojs/index.php/rap/article/view/8671857. Acesso em: 7 jul. 2024.

Abstract

This editorial discusses the seven articles that make up the Dossier on Food Heritage and Agrobiodiversity that makes up the continued edition of volume 17 of this journal

https://doi.org/10.20396/rap.v17i00.8671857
PDF (Português (Brasil))

References

ANTUNES JUNIOR, W. F. O papel do campesinato na salvaguarda de patrimônios culturais imateriais associados à alimentação. Revista Arqueologia Pública, Campinas, SP, v. 17, n. 00, 2022. DOI: 10.20396/rap.v17i00.8668090. Disponível em: https://periodicos.sbu.unicamp.br/ojs/index.php/rap/article/view/8668090. Acesso em: 29 dez. 2022.

DURIGON, J.; SEIFERT JR, C. A. Caminhos para diversificação e soberania alimentar: a contribuição das plantas alimentícias não convencionais (panc). Revista Arqueologia Pública, Campinas, SP, v. 17, n. 00, 2022. DOI: 10.20396/rap.v17i00.8667910. Disponível em: https://periodicos.sbu.unicamp.br/ojs/index.php/rap/article/view/8667910. Acesso em: 29 dez. 2022.

FERREIRA, T. A. O potencial gastronômico e a redução da sociobiodiversidade: notas sobre o projeto baunilha do cerrado e seu fracasso. Revista Arqueologia Pública, Campinas, SP, v. 17, n. 00, p. e022011, 2022. DOI: 10.20396/rap.v17i00.8668267. Disponível em: https://periodicos.sbu.unicamp.br/ojs/index.php/rap/article/view/8668267. Acesso em: 29 dez. 2022.

KRENAK, A. O amanhã não está à venda. São Paulo: Contexto, 2020.

MARTINS, M. R.; DE AGUIAR, A. V. B.; CORBARI, S. D. Relação entre cultura e alimentação enquanto recurso turístico no Rio Grande do Sul: uma revisão integrativa. Revista Arqueologia Pública, Campinas, SP, v. 17, n. 00, p. e022019, 2022. DOI: 10.20396/rap.v17i00.8668102. Disponível em: https://periodicos.sbu.unicamp.br/ojs/index.php/rap/article/view/8668102. Acesso em: 29 dez. 2022.

VIEIRA FREITAS, Y.; SÁNCHEZ-BOTERO, J. I.; GARCEZ, D. S. Importância da pesca artesanal para a diversificação proteica e manutenção da segurança alimentar em uma comunidade litorânea do nordeste do Brasil. Revista Arqueologia Pública, Campinas, SP, v. 17, n. 00, 2022. DOI: 10.20396/rap.v17i00.8668124. Disponível em: https://periodicos.sbu.unicamp.br/ojs/index.php/rap/article/view/8668124. Acesso em: 29 dez. 2022.

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

Copyright (c) 2022 Revista Arqueologia Pública

Downloads

Download data is not yet available.